O noapte de groază: Cum să ne decorăm casa de Halloween

Deşi este o sărbătoare importată din străinătate, Halloweenul este o ocazie minunată pentru a ne distra. Dacă găzduiţi o petrecere de Halloween sau pur şi simplu doriţi să aveţi casa decorată tematic, iată câteva sfaturi.

Halloweenul este momentul când toate spiritele ies la suprafaţă, iar noaptea devine una de groază. Aşa că tematica trebuie să fie una înfiorătoare. Dacă aveţi copii, este de preferat să folosiţi decoraţiuni amuzante, pentru a nu-i speria prea tare.

Culoara preferată a Halloweenului este portocaliul, din cauza celebrului dovleac-simbol al sărbătorii, dar puteţi folosi din plin şi negru, gri şi alb.

Dintr-o casă pregătită de Halloween nu trebuie să lipsească dovleacul. Puteţi să îl folosiţi întreg sau sculptat. Sculptarea dovleacului este şi o activitate distractivă care poate fi făcută împreună cu copiii sau prietenii. Dovlecii sculptaţi rezistă aproximativ o săptămână pe post de decoraţiune, în timp ce cei întregi rezistă chiar o lună. Puteţi amplasa dovlecii fie în casă, fie în exterior, pe treptele locuinţei.

Pentru un efect deosebit, puneţi luminiţe în interiorul dovleacului.

Tematica de Halloween este completată şi de elementele specifice toamnei - flori şi frunze uscate, ghinde sau castane.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/o-noapte-de-groaza-cum-sa-ne-decoram-casa-de-halloween-foto_51029.html#ixzz2AoFA4ngo












Casa ecologică: Cum ne amenajăm locuinţa pentru a fi prietenoşi cu natura

Cine vrea să fie eco poate face şi alte lucruri bune pentru natură, în afară de reciclarea deşeurilor sau mersul cu bicicleta, precum amenajarea casei astfel încât să fie cât mai prietenoasă cu mediul.

Cel mai uşor pas este cumpărarea mobilei, a accesoriilor şi a vopselurilor de la producători locali, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon din timpul transportului lor.

În al doilea rând, un design interior ecologic înseamnă folosirea unor materiale naturale şi organice. Renunţaţi la plastic, metal şi placaje. Materialele naturale sunt întotdeauna bune şi sunt foarte rezistente în timp.

Pentru pereţi, folosiţi vopseluri ecologice, dar şi pietre de râu, ceramică sau lemn, pentru un aspect deosebit. Podeaua poate fi acoperită cu parchet din lemn - bambus, mai ales, sau piatră.

Bineînţeles, mobila trebuie să fie din lemn. Pentru un aspect mai apropiat de natură, optaţi pentru mobila din ratan.

Dacă doriţi neapărat un şemineu, alegeţi unul care funcţionează pe bioetanol şi fiţi atenţi şi la electronice şi electrocasnice, pentru a consuma cât mai puţină energie.

Accesoriile interioare trebuie să fie şi ele prietenoase cu mediul: puteţi alegere vaze de sticlă sau din lut, coşuri împletite, cufăre vechi de lemn, frunze uscate sau rămurele de copaci căzute pe jos. O idee bună este să refaceţi obiectele de mobilier natural vechi, pentru a le refolosi. Cumpăraţi covoare doar din materiale naturale, precum cele de lână, iută, sisal, reciclate sau bumbac organic. La fel, restul materialelor din casă, precum pernele sau canapelele, trebuie să fie făcute din bumbac organic, cânepă, in sau bambus.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/casa-ecologica-cum-ne-amenajam-locuinta-pentru-a-fi-prietenosi-cu-natura-foto_50459.html#ixzz2AgUwAIhw




O toamnă plină de culori: Cum să ne amenajăm casa în spiritul sezonului

Toamna este anotimpul preferat pentru mulţi dintre noi, datorită culorilor sale pastelate. În plus, o dată cu începutul unui nou sezon, vin şi noile tendinţe în designul interior şi în decoraţiuni, ce ne vor face viaţa mai frumoasă acasă sau la birou.

Toamna este momentul când ne facem casa mai comfortabilă şi mai călduroasă, mai ales prin culorile şi texturile materialelor folosite. Puteţi opta să vă refaceţi complet locuinţa, în cazul în care toamna este anotimpul preferat şi doriţi să vă bucuraţi de culorile şi de simbolurile ei pe tot parcursului anului, sau puteţi doar să adăugaţi câteva decoraţiuni care să schimbe temporar aspectul casei.

Expertul mondial în culori şi cel care dă tendinţa pentru sezoane, Pantone, ne arată că culorile acestei toamne sunt uşor diferite faţă de ceea ce ne aşteptam noi de obicei. Anul acesta avem nuanţe inedite de portocaliu şi de verde, precum şi culori noi pentru toamnă, precum roz, violet şi albastru. Culorile de care aveţi nevoie sunt prezentate în următoarea imagine.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/o-toamna-plina-de-culori-cum-sa-ne-amenajam-casa-in-spiritul-sezonului-foto_44255.html#ixzz2A2dQxIw8









Călătorie într-o lume plină de aventură: Cum să îţi amenajezi casa în stil african

O călătorie în Africa este o aventură - panorame impresionante, animale exotice şi cele mai frumoase apusuri de soare din întreaga lume, aşa că nu este de mirare că vreţi să recreaţi frumuseţea continentului african în casa voastră.

Stilul african de amenajare este unul popular şi destul de uşor de obţinut, decoraţiunile necesare putând fi găsite în majoritatea magazinelor specializate.

Designul în stil african este unul simplu, clasic. Camerele nu trebuie să fie aglomerate sau dezordonate. Alegeţi pereţi simpli, în culori neutre calde - crem, beige, cafea. Pentru a accentua un anumit perete puteţi alege culori bogate, calde, precum maro ciocolatiu, nuanţe de roşu,de galben şi de portocaliu, precum ale celebrelor apusuri africane. Nu uitaţi să puneţi pe pereţi tablouri ce aduc aminte de Africa. Dacă vă place verdele, puteţi folosi şi această culoare, pentru un aspect mai apropiat de cel al junglelor, însă încercaţi să nu îl amestecaţi cu roşu şi portocaliu, pentru că aspectul camerei trebuie să fie unul simplu.

Designul interior este inspirat din natură, aşa că podeaua trebuie să fie de lemn. Lemnul de esenţă tare este cel mai potrivit - mahon, bambus, pin şi tec. Dacă aveţi posibilitatea, încercaţi un lemn rar, neobişnuit, precum zebrano.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/calatorie-intr-o-lume-plina-de-aventura-cum-sa-iti-amenajezi-casa-in-stil-african-foto_49475.html#ixzz2A2cMCke5






Cum să ne transformăm balconul de la bloc într-o micuţă grădină

Majoritatea oamenilor care locuiesc la bloc visează la o grădină, unde să îşi poată pune o măsuţă şi nişte scaune, un balansoar sau un şezlong. Până când veţi avea o grădină adevărată, puteţi să vă transformaţi balconul într-o micuţă terasă.

Deşi balcoanele de la blocuri sunt foarte mici, asta nu înseamnă că nu pot fi decorate. Dacă vreţi ca balconul să se asemene unei grădini sau unei terase, începeţi să vă gândiţi, mai întâi, la podea. Puteţi opta pentru materiale care imită iarba, precum covoraşe sau mochetă - variantele cele mai ieftine, fie pentru o podea de lemn sau din plăci care imită piatra.

Următorul lucru important este mobila. Într-un balcon mic avem nevoie de mobilier care nu ocupă mult spaţiu, cu un design inteligent. Varianta cea mai simplă este să puneţi pe balcon două scaune, dar în culori cât mai vesele, pentru a lumina atmosfera. Puteţi, însă, opta şi pentru decorarea balconului cu perne - care sunt la mare modă, găsindu-se într-o varietate de forme, materiale şi culori.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/cum-sa-ne-transformam-balconul-de-la-bloc-intr-o-micuta-gradina-foto_45363.html#ixzz2A2bQNQNU








Un strop de Mediterană în casa ta: Cum să îţi decorezi locuinţa în stil grecesc

Grecia ne face să ne gândim la vacanţă, la soare şi la mare, fiind una din destinaţiile favorite ale românilor pe timp de vară. Cei care iubesc această ţară mediteraneană pot aduce un strop din frumuseţea ei în casele lor, prin designul interior.

Stilul grecesc este unul uşor de obţinut. Interioarele greceşti sunt foarte simple şi rustice.

Pereţii trebuie să fie albi şi fără detalii arhitecturale, precum mulurile. Dacă doriţi să accentuaţi unul din pereţi cu o culoare, alegeţi albastru mediteranean, turcoaz, galben aprins sau ruginiu.

Sunteţi liberi, însă, să vă pictaţi mobila într-o culoare diferită, precum albastru sau turcoaz, pentru a vă aminti de mare şi de cerul senin.

Tablourile şi elementele decorative pentru pereţi sunt excelente pentru a aduce Grecia în casa voastră: fotografii, picturi sau ţesături care să vă amintească de locurile mediteraneene.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/un-strop-de-mediterana-in-casa-ta-cum-sa-iti-decorezi-locuinta-in-stil-grecesc-foto_22247.html#ixzz2A2aeqct2




Un tărâm de poveste, în casa ta: Cum să ne amenajăm locuinţa în stil indian

India a fascinat dintotdeauna vesticii prin cultura sa deosebită, prin multitudinea de limbaje şi de religii şi mai ales prin natura sa exotică. Acum putem să aducem un strop din frumuseţea acestui tărâm de vis în casele noastre.

Când ne gândim la stilul indian de design interior, ne vin în cap o mulţime de materiale bogate, culori vibrante, lumânări, figurine şi alte decoraţiuni, însă, în realitate, designul indian este mai subtil.

Deşi India este o ţară imensă cu un climat variat, mare parte din ea este extrem de călduroasă, aşa că localnicii încearcă în casele lor să evadeze de soarele fierbinte şi să aducă răcoarea.

Podelele sunt, de multe ori, realizate din lemn, piatră sau plăci ceramice. Camerele sunt înalte, pentru a permite căldurii să se ridice cât mai sus, indienii petrecându-şi mare parte a timpului pe podea sau în apropierea ei, unde este mai răcoare.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/un-taram-de-poveste-in-casa-ta-cum-sa-ne-amenajam-locuinta-in-stil-indian-foto_48386.html#ixzz29jZm8qDx







O casă zen: Cum ne decorăm locuinţa în stil asiatic

Cine iubeşte culturile asiatice poate încerca să îşi amenajeze casa astfel încât să aducă o bucăţică din Orient în viaţa de zi cu zi. Stilul asiatic de design interior se inspiră din culturile japoneză, chineză, coreană, thailandeză, vietnameză şi a altor ţări de pe continentul estic.

Designul asiatic influenţează interioarele contemporane prin spaţiile zen de relaxare, aranjarea mobilei în stil feng shui, dar şi prin materialele şi modelele tradiţionale. Amenajările caselor în stil asiatic diferă extrem de mult: o cameră poate doar sugera influenţa estică printr-o sculptură cu Buddha sau poate copia în întregime casele tradiţionale de pe acest continent.

Printre cele mai folosite accesorii pentru amenajările în stil asiatic sunt covoarele tatami, cabinetele în stil tansu, paravanele shoji şi lanternele din hârtie.

Cele mai multe camere tematice asiatice sunt o combinaţie între două sau mai multe culturi. Cele mai cunoscute stiluri asiatice sunt chinez şi japonez.

Feng shui-ul este practicat în multe ţări orientale, însă devine din ce în ce mai popular şi în vest. El este un set de reguli antice chinezeşti pentru amplasarea corectă a clădirilor şi a obiectelor. În filozofia feng shui, toate obiectele au o energie pozitivă sau negativă, aşa că trebuie să ţinem cont de ea când ne amenajăm casa.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/o-casa-zen-cum-ne-decoram-locuinta-in-stil-asiatic-foto_47193.html#ixzz29jYrsA5y